Pensa en el que tens en lloc de pensar en el que vols tenir

imagesEn tot el temps que porto treballant com a psicoterapeuta i com a metge, potser una de les tendències més freqüents que he vist relacionades amb l’estrès, és la de concentrar-se en allò que volem tenir en lloc de fer-ho en allò que ja tenim. Sembla que no importa gaire el que ja tenim, la llista dels nostres desitjos continua creixent i creixent, cosa que garanteix que continuem sempre insatisfets. El mecanisme que ens fa pensar que aconseguir un determinat desig ens farà sentir-nos satisfets, no s´aturarà quan això passi.

 
Recordo que un diumenge un amic meu es va instal·lar per fi en la seva casa nova. Doncs bé, la següent vegada que ens vam veure ja estava parlant de canviar-se novament de casa i de com més gran seria la següent casa!!! No és l´únic. La majoria de nosaltres fem exactament el mateix. Volem això i això altres. Si no aconseguim el que volem, pensem contínuament en el que no tenim…i ens sentim insatisfets.

Si aconseguim el que volem, simplement ens creem en el mateix pensament dintre de les noves circumstàncies. Així doncs, malgrat tenir allò que desitgem, ens continuem sentint infeliços. No es pot trobar la felicitat quan un està sospirant per desitjos nous.

 
Per sort, existeix una manera de ser feliç. Implica desplaçar els nostres pensaments del que volem al que tenim. En lloc de desitjar que la teva parella sigui diferent, concentrat en gaudir de les seves meravelloses qualitats. En llos de queixar-te del teu sou, concentrat en agrair tenir una feina. En lloc de desitjar anar de vacances a Hawaii, intenta pensar en com has gaudit en un lloc molt més proper a casa. La llista de possibilitats és inacabable!!!

 
Cada vegada que et donis compte de que estàs caient en la trampa del “tant debò la vida fos diferent” tira cap endarrere i torna a començar. Respira i pensa en totes les coses per les que pots estar agraït. De qualsevol manera, quan un posa els peus a terra i treballa d´acord amb les seves possibilitats, acaba aconseguint moltes més coses de les que necessita en realitat. Per exemple, si et centres en les qualitats de la teva parella, es mostrarà més afectuosa amb tu. Si et sents agraït per tenir feina, en lloc de queixar-te tot el dia, faràs una millor tasca, seràs més productiu i, possiblement, acabis per aconseguir un augment de sou. Si busques la manera de divertir-te en llocs del teu país, en lloc de voler divertir-te a Hawaii, acabaràs divertint-te més. I si algun cop aconsegueixes arribar a Hawaii, ja hauràs adquirit amb anterioritat l´hàbit de divertir-te. Si ho penses bé, tot son avantatges!!! Si, per contra, no arribes mai a Hawaii, al menys hauràs adquirit una vida fantàstica.

 
Fes-te el propòsit de començar a pensar més en el que tens en lloc de en el que vols. Si ho fas, la vida et semblarà molt més agradable. Potser per primera vegada a la vida sabràs el que significa sentir-se satisfet.

 
Mirar cap a dins teu t´apropa a la felicitat perquè et permet contacta amb el que ets i amb el que tens. Sobre aquesta mirada interior, de la que parlarem en altres articles, recordo un conte que em van explicar fa temps i que l´altre dia rellegia:

 

 

“En certa ocasió, es van reunir els déus per crear l’home. Van pensar de crear-lo com ells, però es van adonar que llavors déus i home serien igual, tindrien el mateix cos, força i intel·ligència i això no podia ser possible! Van decidir llavors que havien de pensar en alguna cosa que els fes diferents, però quina?

Després de molt pensar, un d’ells va manifestar:
– Ja ho sé! Els traurem la felicitat. Però el problema serà on amagar-la perquè no la trobin mai.

El primer va proposar d’anar-la amagar al cim de la muntanya més alta del món, però una va contestar que no ja que era possible que algú pogués pujar i trobar-la i llavors tothom sabria on era!
Seguidament un segon va suggerir que es podria amagar al fons del mar, però és clar un altre va respondre:

– No! podrien fabricar una embarcació capaç de navegar sota de l’aigua…

Un tercer va proposar d’amagar-la en un planeta llunyà, però també va haver algú que va replicar i va dir que es podrien construir una nau capaç de solcar l’espai i arribar a la felicitat.
Què complicat era això d’amagar la felicitat fins que finalment un va exposar:

– I si l’amaguem a dins d’ells mateixos? Estaran tan ocupats buscant-la per fora, que no se’ls ocorrerà mirar a dins d’ells.

Tots van estar d’acord amb aquesta idea, i des de llavors -a vegades- les persones es passen els dies buscant la felicitat sense saber que la portem dins nostre!!! “

jmbertran

jmbertran

Dr. Josep Mª Bertran.
UTIDA Centre Psicològic i Nutricional
Avda. Prat de la Riba nª4, 2n-3ª 43001 Tarragona
Tel: 692559500
Email: utida.psicologia@gmail.com
Web: www.centroutida.com

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.